Modul 4: OPGAVER SOM BESTYRELSESMEDLEM - Coop eLearning
1811
post-template-default,single,single-post,postid-1811,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.10, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Modul 4: OPGAVER SOM BESTYRELSESMEDLEM

Modul 4: OPGAVER SOM BESTYRELSESMEDLEM

Hvad er min rolle? Hvad laver man i en bestyrelse i Coop? Er der forskel på opgaverne i en Coop-ejet butik og i en selvstændig brugsforening? Spørgsmålene kan være mange, når man er ny. Og det er kun naturligt. Det kan let virke lidt uoverskueligt, særligt hvis man er valgt i bestyrelsen uden i forvejen at kende særligt meget til Coop. Coop er stor og til tider en lettere kompliceret verden. Men det gør det ikke mindre spændende at være med – tværtimod.

På dette modul introduceres du for de opgaver, man som bestyrelse arbejder med. Det være sig opgaver i Coop-ejede butikker og opgaver i selvstændige brugsforeninger.

Coop-ejede butikker har en butiksbestyrelse, og selvstændige brugsforeninger har en brugsforeningbestyrelse. Bestyrelserne er medlemmernes repræsentanter i butikken og butikkens ambassadører i lokalsamfundet i samspil med butikkens ansatte. Bestyrelserne arbejder aktivt for at styrke butikken, det lokale fællesskab og Coops demokrati, mærkesager og værdier.

Butiksbestyrelserne følger “Vedtægter for Coop amba” og “Opgavebeskrivelse for Coop ambas medlemsorganisation” samt afholder årligt et årsmøde med valg til butiksbestyrelsen.

Brugsforeningsbestyrelser har selvstændige vedtægter, der beskriver den enkelte forenings formål, opgave mm. Se mønstervedtægter for en brugsforening her.

Bestyrelsen afholder årligt en generalforsamling med valg af brugforeningsbestyrelsen, godkender butikkens regnskab og ansætter uddeleren/varehuschefen. Endvidere rådgiver bestyrelsen uddeler/varehuschef om butikkens udvikling og drift. Har økonomisk og juridisk ansvar.

Nederst på siden under materialer kan du hente en uddybende PDF der beskriver opgaver og ansvar. At bruge lidt tid på at læse den igennem er godt givet ud. Ligeledes kan du på coopforum.dk finde uddybende materiale samt nyttig viden og værktøjer til dig som medlemsvalgt i Coop. Klik her så kommer du ind på coopforum: coopforum.dk

Når du har besøgt coopforum og læst nedenstående pdf, så kom tilbage her og fortsæt din introduktion til rollen som bestyrelsesmedlem i Coop.

Du er nu klar til at gå videre til næste modul. Klik på højrepilen så er du videre.

Materialer

Bestyrelsens ansvar og opgaver
Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.