Modul 3: FAKTA OM COOP - Coop eLearning
1808
post-template-default,single,single-post,postid-1808,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.10, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Modul 3: FAKTA OM COOP

Modul 3: FAKTA OM COOP

En stor familie

Coop er en af Danmarks førende udbydere af dagligvarer. Vi driver butikskæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Irma, Fakta samt coop.dk MAD og coop.dk Shopping. Vi har en samlet omsætning på ca. 45 milliarder kr. og ca. 1100 butikker over hele Danmark. Vi er i alt over 1,8 million medlemmer og ca. 40.000 medarbejdere.

Her følger en kort beskrivelse af vores familie.

Coop amba

Coop amba er betegnelsen for den andelsforening, som alle Coops over 1,8 millioner medlemmer er medlem under og ikke mindst ejere af. Alle medlemmer over 18 år kan blive valgt til foreningens forskellige organer. Den øverste myndighed er Coops landsråd med 124 Coop-medlemmer. Det er landsrådet, der vedtager vedtægterne, og vælger den øverste bestyrelse. Bestyrelsen i Coop amba består af 10 Coop-medlemmer. Det er Coop ambas bestyrelse, der udpeger bestyrelserne i Coop Danmark, Coop Bank og Coop Invest.

Coop Danmark
Coop Danmark er Danmarks førende dagligvarevirksomhed, der driver butikskæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Irma, Fakta, coop.dk Mad og coop.dk Shopping.  Coop Danmark har ca. 1100 butikker over hele Danmark, ca. 40.000 medarbejdere og en omsætning på ca. 45 milliarder kroner.

Coop Bank
Coop Bank er ejet 100% af Coop amba. Banken har fokus på dagligdagens bankbehov og tilbyder udvalgte ydelser. Bankens produkter er nemme at gennemskue, enkle at bruge og dækker medlemmernes grundlæggende bankbehov i hverdagen. Banken åbnede i efteråret 2013. Coop Bank er af flere omgange kåret som “bedst i test” hos forbrugerrådet Tænk.

Coop Invest
Coop Invest A/S er koncernens investeringsselskab. Coop Invest er et A/S, som er ejet 100% af Coop amba og dermed af alle Coops medlemmer. Den overskydende kapital, der ikke umiddelbart skal bruges i koncernens driftsselskaber, sendes videre til Coop Invest. Selskabets målsætning er at skabe et afkast, der enten kan bruges i de forskellige selskaber eller investeres på ny gennem Coop Invest. Der investeres bl.a. i børsnoterede realkreditobligationer, mindre og mellemstore virksomheder med relation til detailhandel, fordelsprogrammer og koncernens mærkesager.

Coop Invest er i dag 100% ejer af reklamebureauet Republica A/S og kursuscentret Severin A/S.

Republica
Republica er et reklamebureau, der har specialiseret sig i at arbejde inden for detailbranchen.

Severin
Severin Kursuscenter er et kursus- og konferencecenter, som blev bygget af FDB i 1932. Det ligger i Middelfart.

Coops vedtægter
Coop amba er en andelsbevægelse med begrænset ansvar. Og bevægelsen er reguleret af et sæt vigtige vedtægter. Det er vedtægterne, der danner rammen for hele Coops måde at organisere sig på. De fleste tænker sikkert, at det med vedtægter kan være en tør og nørdet omgang, men ikke desto mindre vil vi bede dig om at hente vedtægterne i pdf’en under “materialer” nederst på siden, og give dig tiden til at læse dem igennem.

Beslutningsorganer i bevægelsen – inkl. forklaringer
Det kan være sin sag at forstå “forretningsgangen i vores bevægelse”. Vi har gjort et forsøg på at give dig et overblik. Klik på PDF dokumentet “Beslutningsorganer i bevægelsen”

Også værd at vide!
Vi anbefaler, at du nu “tager forbi” om.coop.dk, hvor du kan få endnu flere fakta om Coop. Klik her: Yderligere fakta om Coop Linket åbner i et nyt vindue, så det kan du bare lukke, når du skal tilbage på siden her.

Når du har været forbi om.coop.dk, og er tilbage på siden her, er du klar til det næste modul. Klik på højrepilen så er du videre.

Materialer

Coops vedtægter
Beslutningsorganer i bevægelsen
Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.