VELKOMMEN TIL COOP SELVSTUDIUM - Coop eLearning
2166
page-template,page-template-templates,page-template-selvstudium,page-template-templatesselvstudium-php,page,page-id-2166,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.10, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

VELKOMMEN TIL COOP SELVSTUDIUM

VELKOMMEN TIL COOP SELVSTUDIUM

Coop selvstudium er en videreudvikling af vores e-læringsplatform til dig som bestyrelsesmedlem i Coop. Formålet er at tilbyde dig mulighed for – på en række udvalgte temaer inden for bestyrelsesarbejdet – at blive klogere, når det passer dig. Vores pædagogiske metode på Coop selvstudium bliver brug af små film suppleret med en kort tekst – så det bliver så nemt og visuelt som muligt at dykke ned i temaerne.

Vi starter med en række film med gode råd til bestyrelsesarbejdet – både til dig som bestyrelsesmedlem i en butiksbestyrelse, og til dig der er bestyrelsesmedlem i en brugsforening.

God fornøjelse!

Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i EWII (forbrugerejet energiselskab) og bestyrelsesformand for Dacapo, tidligere bestyrelsesformand for Aalborg Universitet, Frederikshavn Havn, Nissens Kølerfabrik, Center for Kultur og Udvikling, In2House og mange flere. Tidligere direktør ved Aalborg Industries og MAN Diesel og i 10 år bankernes problemknuser i kriseramte selskaber. Også aktiv som bestyrelsesmedlem i blandet andet Aalborg Bueskyttelaug og Teater Nordkraft og en ofte brugt foredragsholder og underviser i bestyrelsesarbejde.

1. Bestyrelsens ansvar og rolle

Bestyrelsens opgaver og rolle er jo selve kernen i bestyrelsesarbejdet. Derfor har vi bedt Lars om at svare på følgende to spørgsmål ”Hvad er bestyrelsens rolle og ansvar?” og ”Hvad er uddelerens rolle og ansvar?”

2. Hvad er de grundlæggende forudsætninger for et godt samspil mellem uddeler og formand?

Et godt samspil mellem foreningen og forretningen giver de bedste muligheder for positive resultater. Vi har derfor bedt Lars svare på ”Hvad er de grundlæggende forudsætninger for et godt samspil mellem formand og uddeler?” og ”Hvor meget betyder en god dialog?”

3. Hvad kendetegner et værdiskabende bestyrelsesmøde?

Vi har sikkert alle oplevet bestyrelsesmøder, der var gode, og nogle der var knap så gode. Kan man sige noget klogt om, hvad der kendetegner et værdiskabende bestyrelsesmøde? Og er der noget særligt som formanden skal være opmærksom på i forbindelse med bestyrelsesmødet? Det giver Lars svarerne på i denne film.

4. Kan hvem som helst være bestyrelsesmedlem?

Nu bevæger i os ind på et lidt følsomt emne – i hvert fald når vi taler frivilligt bestyrelsesarbejde. For kan man tillade sig at spørge om hvem som helst kan være bestyrelsesmedlem? Og hvad gør man i tilfælde af konflikter i bestyrelsen? Det giver Lars her nogle meget tankevækkende svar på.

5. Er der nogle særlige bestyrelsesværktøjer eller arbejdsmetoder, som kan anbefales?

Vi har spurgt Lars, om der er nogle særlige bestyrelsesværktøjer eller arbejdsmetoder som han kan anbefale, herunder hvor meget en forretningsorden betyder. Hør svaret her.

6. Er der nogle særlige dilemmaer i bestyrelsesarbejdet, som man skal være opmærksom på?

Det er ikke altid lige ud ad landevejen med bestyrelsesarbejdet, vi har derfor spurgt Lars til, om der er nogle særlige dilemmaer i et bestyrelsesarbejde, som man skal være opmærksom på. Bliv klogere på dilemmaerne her.

7. Hvilke krav bør man stille til et referat fra et bestyrelsesmøde?

I forbindelse med vores arbejde med bestyrelsesudvikling i både butiksbestyrelser og brugsforeninger bliver vi ofte spurgt til, om det nu også er nødvendigt at bruge kræfter på et referat af bestyrelsesmøderne. Svaret er ja – og vi har spurgt ind til hos Lars om der er særlige krav som man bør stille til et referat. Og om det skal underskrives af bestyrelsen. Hør hvad han siger her.

2 Kommentarer
 • Fritse Hedevig Zinner
  Svar

  Meget interessant. Håber dette er noget man kan vende tilbage til på et senere tidspunkt !

  27. april 2019 at 16:33
 • Jens linde Bertelsen
  Svar

  God orientering

  7. maj 2019 at 10:29

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.